Heta arbeten utbildningar

En kurs i heta arbeten ger behörighet för att övervaka, planera och utföra heta arbeten. Det tar en heldag att få certifikatet och man bör förnya det med jämna mellanrum. Om man inte har gått en heta arbeten utbildning räknas man inte som pålitlig. Heta arbeten är exempelvis svetsare, plåtslagare eller andra arbeten där brandrisken är hög.

Heta arbeten kurs är ett bra sätt att visa ens kommande kunder att man tar ansvar för de arbeten man utför samt att man värdesätter tryggheten både för de anställda och för de som ska vistas runt omkring de heta arbetena. Behörigheten gäller i fem år efter en kurs i heta arbeten, efter att den tiden passerat bör man tänka på att förnya kursen för en säkrare miljö för alla.

En bra investering.

Från och med år 2015 kommer kursen i heta arbeten att ha utvecklats ytterligare och vara mer omfattande än den har varit tidigare. Tekniken idag går framåt, det tillkommer nya verktyg som man arbetar med hela tiden och i takt med det behöver man även uppdatera säkerhetsåtgärderna kring kurserna i heta arbeten.

En bra ide kan vara att skicka dina anställda på en heta arbeten kurs där de både får fika och lunch, en chans att komma närmare sina kollegor samtidigt som de får en extra utbildning och dessutom, i sin tur, kommer kunna bidra till en bättre och säkrare arbetsmiljö. Var noga med att alla dina anställda har ett giltigt heta arbeten-certifikat så du vet att de är lämpliga att utföra denna typ av arbete.